Huisarts Kevin Maas (27) kandidaat-voorzitter JONGCD&V

Gepubliceerd op 21 april 2020 om 11:30

Kevin Maas, een 27-jarige huisarts uit Maasmechelen, is kandidaat om Sammy Mahdi op te volgen als voorzitter van JONGCD&V.

Sammy Mahdi zit sinds de installatie van de regering Wilmes II in het federaal parlement als opvolger van minister Koen Geens. Hij is sindsdien voorzitter af. Kandidaten die hem willen opvolgen, moesten zich tegen zondagavond middernacht melden. Lore Baeten, gemeenteraadslid in Sint-Niklaas, heeft een paar dagen geleden al haar kandidatuur bekendgemaakt. Ze is dus niet de enige. "Ik ben sinds februari klaar met mijn opleiding als huisarts," zegt Kevin Maas. "Ik ben net aan het bekijken in welke praktijk ik aan de slag kan gaan. Als ik verkozen word als voorzitter, dan wacht ik daar nog mee, want je mag het voorzitterschap niet combineren met een andere job. Dit is nu wel het moment om me kandidaat te stellen."

De nieuwe voorzitter van JONGCD&V heeft grote schoenen te vullen. Sammy Mahdi was op een haar na verkozen tot nationaal voorzitter van de hele CD&V. "Ik hou wel van de scherpe stijl van Sammy, die mag ook doorgetrokken worden voor de hele partij", vindt Kevin Maas die nu ook in het nationaal bureau van JONGCD&V zit. "We hebben vier jaar tot de volgende verkiezingen, in die periode wil ik graag helpen om de lokale afdelingen te ondersteunen. Ik heb tot nu toe vooral ingezet op inhoud."

In normale omstandigheden worden de kandidaten voorgesteld op een congres, maar in coronatijden kan dat niet. "Er is wel een debat voorzien en de leden kunnen vervolgens stemmen. De nieuwe voorzitter wordt op 31 mei bekendgemaakt."