Wie is Kevin?

Ik ben geboren op 18 september 1992 in Genk en woon al heel mijn leven in het mooie Maasmechelen. Het basisonderwijs en secundair onderwijs heb ik in Maasmechelen afgelegd aan de Vrije Basisschool Proosterbos en het Heilig Hart-College.

 

Van 2010 tot 2013 studeerde ik de bachelor Geneeskunde aan de Universiteit Hasselt. Ik was in deze periode erg geëngageerd in het studentenleven, zo was ik lid van Miezerik, Biomedica en Themis, de studentenverenigingen van respectievelijk geneeskunde, biomedische wetenschappen en rechten.

Kevin Maas als baby met vader
Kevin Maas bij CDS

 

De eerste week van mijn studies aan de Universiteit Hasselt werd ik lid van de Christendemocratische Studenten (CDS), een studentenvereniging die in het teken staat van christendemocratische ideologie en die probeert studenten warm te maken voor politiek in het algemeen. Bovendien opereert CDS in haar werking volledig autonoom van CD&V. In mijn derde bachelorjaar aan werd ik voorzitter van CDS Hasselt.

 

Voor mijn Master Geneeskunde studeerde ik aan de KU Leuven van 2013 tot en met 2017. Meteen werd ik lid van CDS Leuven en bekleedde ik verschillende bestuursfuncties. In 2015, werd ik verkozen tot voorzitter van CDS Nationaal en ik werd opnieuw verkozen in 2016.

 

Tijdens mijn termijn als voorzitter werd de interne organisatie van CDS Nationaal sterk vereenvoudigd, kregen de lokale besturen in de studentensteden meer vrijheid ten opzichte van het nationale bestuur en werd de boekhouding professioneler gemanaged waardoor CDS terug financieel gezond werd.

 

Kevin Maas in opleiding als arts met collega's
Kevin Maas spreekt bij EPP

Na het voltooien van mijn studies geneeskunde koos ik er voor om huisarts te worden. In dit kader was ik 2 jaar huisarts-in-opleiding in Lanaken. In maart dit jaar, heb ik mijn huisartsenopleiding afgemaakt en de master-na-master in de huisartsgeneeskunde bij de KU Leuven volbracht.

 

Sinds 2010 en tijdens mijn jaren als student, ben ik altijd ook sterk actief geweest bij zowel CD&V als JONG CD&V. Zowel op lokaal, regionaal als provinciaal niveau ben ik heel vaak betrokken geweest bij de organisatie van tal van evenementen en bij het campagne voeren voor verschillende verkiezingen. In 2019 werd ik de secretaris van JONGCD&V Maasmechelen.

 

Ook op nationaal niveau heb ik al heel wat ervaring bij JONGCD&V. Bij de bureauverkiezingen van november 2019 werd ik verkozen als lid van het nationaal bureau van JONGCD&V voor het luik politiek. Daarnaast ben ik ook sterk betrokken bij de werkgroep internationaal en heb ik JONGCD&V al verschillende keren mogen vertegenwoordigen op Europees niveau bij YEPP (Youth of the European People's Party).